NHK chystá tak trochu jiné hudební anime

classicaloid-1rogoVeřejnoprávní televizní stanice NHK loni v červenci oznámila nový originální animovaný počin, který se rozhodla produkovat. Jeho název zní Classicaloid a nyní se stanice konečně uvolila o projektu prozradit podrobnější informace. V první řadě tak došlo na jména tvůrčího týmu, dále byl zveřejněn propagační obrázek, období premiéry a rovněž první upoutávka. Na seriál se můžeme těšit letos na podzim.

Fudžita Jóiči se ujal režie, jako tomu bylo i v případě seriálů Binbógami ga! a Osomacu-san. O původní návrhy postav se postaral kreslíř Cučibajaši Makoto, který navrhoval postavy i pro anime Sengoku Basara. Děj seriálu zpracuje Sakaki Ičiró, kterému budou jako scénáristé asistovat Macubara Šú, Kogure Kjó, Kida Cujoši a Asakawa Mija. Hudební doprovod bude inspirován skladbami klasické hudby, o jejichž aktualizaci se postarají umělci Hotei Tomojasu, tofubeats, Cunku a další. Animační práce má v rukou studio Sunrise.

Středoškoláci Kanae a Sósuke žijí v maloměstě, které se chce stát atraktivním pro obyvatele i návštěvníky, čehož chce docílit pomocí hudby. Jednoho dne se ve městě objeví poněkud bláznivá zjevení Beethovena a Mozarta, jejichž živá hudba má na své okolí prazvláštní účinky. Netrvá příliš dlouho a po prvních dvou příchozích se do města dostaví i Bach, Chopin a Schubert. Bude moc jejich hudby lidstvu ku prospěchu anebo zapříčiní neodvratnou tragédii?

zdroj:   NHK