Novinky nakladatelství Crew z druhé poloviny roku

crew-sunJsou tomu už tři roky a nějaký ten měsíc navrch, co nakladatelství Crew začalo vydávat mangy v češtině. Nebylo sice první, ale se svými japonskými tituly zaznamenalo největší úspěch. A rozhodně ve své práci nepolevuje. Ač nakladatelství vydává komiksy z celého světa, neodsouvá japonské mangy na druhou kolej a dováží je do našich knihovniček s úctyhodnou frekvencí. Během druhého pololetí letošního roku stihlo nakladatelství Crew vydat 11 manga titulů z šesti sérií, což je znamenitý výkon. Pokud tedy slavíte Vánoce, zde je seznam toho nejnovějšího od Crwe, co si možná rozbalíte pod stromečkem.

 

Obálka Oficiální text
bleach18
Bleach 18: The Deathberry Returns
Bitva mezi důstojníky dvorní stráže se rozhořela naplno – kapitán proti kapitánovi, přítel proti příteli, žák proti učiteli. A mezi aktéry této nečekané bitvy jsou dokonce i takoví, kteří o sobě nedali vědět už dobrých sto let. Takováto nenadálá setkání však mohou otevřít staré rány a způsobit spoustu zlé krve, jak se ostatně přesvědčí i Joruiči, na kterou čeká smrtící střetnutí s bývalou chráněnkou.
bl_16_layout_cz
Bleach 19: Black Moon Rising
Bratrovražedný boj mezi jednotkami dvorní stráže vrcholí! Ičigo Kurosaki musí naposledy zkřížit meč s Rukiiným bratrem Bjakujou, který je rozhodnut uchránit čest rodu Kučiki za každou cenu. Nikdo kromě kapitána Hicugaji však zatím netuší, že v samém srdci Soul Society mezitím došlo ke krvavé události, jejímž pachatelem není vetřelec, nýbrž zrádce…
gantz8
Gantz 8
Věci se definitivně vymkly z rukou a při pomyšlení, že už nic nebude jako dřív, propadá Kei den za dnem větší beznaději. Z apatie jej vytrhne až nečekaný rozhovor s populárním spolužákem, který toho ví až podezřele mnoho o jisté černé kouli jménem Gantz.
gantz9
Gantz 9
Celý jeho tým je mrtvý a nikdo nový se neobjevil. Kei Kurono musí tentokrát zlikvidovat nepřátele sám. Ale početní převaha není jediný problém, kterému bude muset čelit. Monstra, se kterými bojuje v Gantzově brutálním klání, si ho najdou i v normálním světě. Nikde není v bezpečí.
guncats1

Gunsmith Cats 2
Rally Vincentová a Minnie-May Hopkinsová mají stále obchod se zbraněmi a jako vedlejšák si pořád přivydělávají coby lovkyně lidí. Čili ani v druhé masivní knize série Gunsmith Cats nebudou chybět rychlá auta, velké zbraně, krásné ženy a obří exploze. Ani tady nepoleví tempo velkolepé a dechberoucí akce. Naopak, rozjede se mohutný příběh, ve kterém na scénu nastoupí Rallyina nebezpečná soupeřka, mafiánka Goldie. Ta stojí v čele kartelu distribuujícího novou a nebezpečnou drogu… a Rally je pro ni nejen protivnice, ale i objekt touhy a zvrhlých vášní.

naruto23
Naruto 23: Potíže
Šikamaruův tým konečně dostihl Oročimaruovy poskoky prchající se zapečetěným Sasukem do náruče svého pána. Začíná boj a krom Sasukeho jsou v sázce životy všech zúčastněných. Nindžové ze Zvučné nebudou brát zajatce. Bojové zkušenosti se začínají projevovat, Šikamaruův tým kolísá a jeho intelekt je zvolna zatlačován do kouta. Mladí nindžové z Konohy stojí poprvé před protivníkem, který pro úspěch mise udělá vše.
naruto24
Naruto 24: V úzkých
Jako kdyby situace nebyla už tak zoufalá, zapojuje se do boje i bývalý vůdce Oročimaruových nindžů, Kimimaro. Šikamaruův tým v tu chvíli bojuje o holý život a i v Narutovi začínají hlodat pochybnosti, jestli se mu podaří dostát slibu a přivést Sasukeho zpět. Ve chvíli, kdy zoufalství dostupuje vrcholu, se však na scéně objevuje nečekaný spojenec – sourozenci z Písečné!
Naruto25_obálka_B.indd
Naruto 25: Bratři
Pečeť je zlomená, Sasuke se probouzí. Místo radosti nad kamarádovým návratem však čeká Naruta trpké prozření. Jeho rival se odmítá vrátit a v touze po moci pokračuje v cestě za Oročimaruem. Zmatený Naruto přenechává zbytek bitvy přátelům a vrhá se za Sasukem. Netuší, jak temné vzpomínky skrývá dědic kdysi slavného klanu Učihů.
UT4_cover_print.indd
Útok titánů 4
V neradostných dobách se lidé rádi utíkají ke vzpomínkám na lepší časy, ale… měli naši hrdinové vůbec nějaké lepší časy? Vítejte v roce 847 – Eren, Mikasa a Armin se právě dali k armádě a velice rychle jim dochází, že na sobě musí zapracovat. Jinak jejich cesta skončí dřív, než začala.
titany05

Útok titánů 5
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán. Eren sice zachránil zbytek lidstva, ale jeho důvěru si stále nezískal. Zasedá vojenský soud, který má rozhodnout o jeho dalším osudu…

deathnote13
Death Note 13 – Zápisník smrti (HOW TO READ DEATH NOTE)
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Zápisníku smrti!
Existuje zápisník, do kterého když napíšete něčí jméno, ten člověk do několika minut zemře. Jenže má to své zákonitosti… a svá nebezpečí. Pokud chcete o tom zápisníku vědět více (a také o kultovní manga sérii, která o něm vznikla), nebo pokud už jste jeho fanoušky, sáhněte bez váhání po této knize.
Přinášíme vám speciální třináctý svazek věnovaný i u nás legendární manga sérii. Najdete tu všechno, co jste si kdy přáli znát. Soupis a profily postav, rozbory míst, shrnutí děje… zde najdete vše, a ještě k tomu bohatě ilustrované. A ještě k tomu dostanete originální krátkou mangu Death Note, která samotné sérii předcházela a krátké stripy z tohoto světa!
Nezbytnost pro všechny příznivce slavné série!

Snad jste s aktivitou Crwe a jimi vydanými tituly spokojeni. A knihkupci si snad konečně oddechnou a nebudou muset dokola odpovídat na otázku, jestli už vyšel 13. svazek Death Note. Série je s tímto navíc už opravdu definitivně uzavřena.

Co se příštího roku týče, všechny ostatní série budou nadále vycházet, takže se můžete těšit na nová dobrodružství v Narutovi, Bleachi, Útoku titánů, Gantz i Gunsmith Cats. Od jedenáctého svazku Gantz mění covery svazků barvu z červené na modrou, tak uvidíme, jestli to bude něco znamenat i pro příběh. Naruta ovšem příští rok čeká velký zlom zcela určitě. Série se dostává do třetiny, současná dějová linka 27. svazkem vyvrcholí a čeští čtenáři se tak konečně dostanou do Šippúden fáze.

Tím nejdůležitějším je ovšem vydání mangy All You Need Is Kill, která je naplánovaná na březen. K tomu bylo již potvrzeno, že oba svazky vyjdou naráz v jednom silnějším omnibusu. Žádné další nové mangy prozatím ohlášeny nebyly.

Na závěr ještě určitě stojí za zmínku mediální zviditelnění dvorní překladatelky Crwe, Anny Křivánkové. V posledním měsíci se s rozhovory s touto japanoložkou roztrhl pytel, aby mohla hovořit o Japonsku, manze i anime, a také o sobě samé a své práci. 23. listopadu jste ji mohli od jedenácté hodiny večerní slyšet v rádiu po naladění Radiožurnálu. Kdo zrovna dělal něco jiného, ať nezoufá. Další rozhovor s Annou Křivánkovou vedl na DVTV Martin Veselovský a můžete si jej tak pustit online. A aby toho nebylo málo, na webu Lidovek si můžete přečíst další rozhovor s touto charismatickou překladatelkou.