Další film Šinkaie Makota

mainNa přelomu loňského a letošního roku se filmař Šinkai Makoto zmiňoval, že pracuje na obrazovém scénáři ke svému dalšímu snímku. Dále vyjádřil snahy o to, aby bylo jeho nové dílo ještě „krásnější“ než to poslední nazvané Kotonoha no Niwa (v překladu „Zahrada slov“), jež mělo premiéru 31. května 2013. Nyní došlo k otevření oficiálních stránek Šinkaiova nadcházejícího filmu, na nichž byly kromě minutové upoutávky zveřejněny podrobnější informace o premiéře, tvůrčím týmu a obsazení.

Film ponese název Kimi no Na wa. (v překladu „Tvé jméno.“) a do japonských kin se dostane v srpnu příštího roku. Šinkai Makoto se může podepsat pod původním konceptem, příběhem, obrazovým scénářem a i samotnou režií. Andó Masaši se zhostil role režiséra animace stejně jako u filmů Mononoke-hime a Paprika. Tanaka Masajoši (Džoširaku, Kokoro ga Sakebitagatterunda.) se postaral o návrhy postav. Animační práce probíhají pod střechou studia CoMix Wave Films.

Kamiki Rjúnosuke se ve filmu představí jako Tačibana Taki a herečka Kamiširaiši Mone namluví Mijamizu Micuhu. Micuha je středoškolačka, jejíž rodina se stará o tamní šintoistickou svatyni. Děvčeti se začíná přejídat život na venkově a sní o dobrodružství velkoměsta. Na druhé straně stojí středoškolák Taki, který žije v Tokiu, kde si přivydělává v italské restauraci. Jednoho dne se mu zdá o tom, že je středoškolačkou v neznámé horské vesnici, zatímco Micuze se zdá o tom, jak je středoškolákem v Tokiu. Mají jejich sny nějakou spojitost, nebo jde čistě o náhodu?