Slavní spisovatelé jako hrdinové vlastního příběhu

news_xlarge_bungo_teaser_redManga nazvaná Bungó Stray Dogs (v překladu „Sečtělí toulaví psi“) se dočká animované adaptace. K prvnímu odhalení došlo letos v srpnu skrze oficiální twitter účet původního komiksu, který se v krátkosti zmínil o adaptaci a otevření oficiálních stránek. Ty později doplnily, že se jedná o televizní seriál, který by si měl odbýt premiéru v následujícím roce, v jakém období však ještě upřesněno nebylo.

Na režisérskou sesli usedl Igaraši Takuja, který v minulosti vedl projekty Ašita no Naddža a Soul Eater. O scénář se postará Enokido Jódži, jenž napsal i scénáře k seriálu Šódžo Kakumei Utena a filmu Redline. Oba tito pánové se sešli i u anime Óran Kókó Host Club, Star Driver a Captain Earth. Návrhy postav pro animátory přetvoří Arai Nobuhiro, který bude společně s Kannem Hirokim zastávat pozici hlavního režiséra animace. Hudební doprovod složí Iwasaki Taku, který má na svědomí i Magic Kaito 1412 a Noragami. Animační práce probíhají pod střechou studia Bones.

Předloha začala vycházet na konci roku 2012, a to v časopise Young Ace, jejž publikuje nakladatelství Kadokawa. Příběh píše autor s pseudonymem Asagiri Kafka a kresbu zajišťuje Hirukawa 35. Jejich společné dílo doposud vydalo na osm svazků a inspirovalo tři knihy, které představují vedlejší příběhy.

V hlavních rolích se představují postavy, které jsou odrazy převážně japonských spisovatelů. Ti se však ve světě, o němž manga vypráví, nevěnují ani tak psaní jako spíše vyšetřování záhad ve vlastní detektivní agentuře. A kdyby se náhodou dostali do nebezpečí, je každý spisovatel obdařen odlišnou zvláštní schopností. Můžeme se těšit na jména jako Dazai Osamu (Mijano Mamoru), Nakadžima Acuši (Uemura Júto), Edogawa Rampo (Kamija Hiroši), Mijazawa Kendži (Kagura Hirojuki), Akutagawa Rjúnosuke (Ono Kenšó) a další.