Arslanova válka neutichá

arslan4Na setkání tvůrců s fanoušky v neděli 11. října bylo slavnostně oznámeno, že se animovaný seriál Arslan Senki dočká pokračování. Bude mít, stejně jako první série, podobu televizního seriálu a vysílat by se mělo začít již v průběhu příštího roku. Kdy přesně, o tom se tvůrci nezmínili. Oznámení se posléze objevilo i na oficiálních stránkách, které přidaly i krátkou upoutávku, již si můžete pustit pod článkem.

Seriál vychází ze stejnojmenné mangy, za níž stojí kreslířka Arakawa Hiromu, kterou proslavily především mangy Hagane no Renkindžucuši a Gin no Sadži. Její dílo však ještě vychází ze stejnojmenné románové série, kterou píše Tanaka Jošiki, mezi jehož další díla patří Ginga Eijú Densecu a Sórjúden. Arakawa začala na své verzi příběhu pracovat v roce 2013 a doposud vydala materiálu na čtyři svazky, přičemž pátý se chystá na květen příštího roku. K nadcházejícímu svazku by mělo být přibaleno bonusové DVD s komediálním příběhem.

První seriálová adaptace se začala vysílat letos v dubnu a celkem čítala pětadvacet epizod. Režie se ujal Abe Norijuki. Scénář sepsal Uezu Makoto. Návrhy postav zpracovala trojice Ogiso Šingo, Watanabe Kazuo a Tazawa Ušio. Iwaširo Taró obstaral hudební doprovod. Animace vznikala společnými silami studií Sanzigen a Liden Films.