Zcela nová série Garo

news_xlarge_garo_visualNa americkém Otakonu byl jedním z čestných hostů i producent Marujama Masao, který vedl přednášku svého animačního studia MAPPA, na níž se vyjma jiného rozhovořil taktéž o nadcházejících projektech, jež studio kutí. V přední řadě šlo o nový animovaný televizní seriál z univerza Garo, který se začne vysílat ještě letos na podzim. Celý název anime zní Garo: Guren no Cuki (v překladu „Šarlatový měsíc“). Marujama, jakožto vedoucí producent, se nechal slyšet, že tvorba seriálu zatím pokračuje bez výraznějších problémů. Nově byly též otevřeny oficiální stránky zveřejňující první propagační ilustraci a krátkou upoutávku, již si můžete pustit pod článkem. Seriál bude dobovým dramatem z éry Heian a v centru dění má tentokráte stát ženská hrdinka. Dále je v přípravě rovněž film, jehož premiéra je plánována na příští léto a dle Marujamy má jít opět o zcela nový nezávislý příběh.

Z tvůrčího týmu zatím mnoho jmen prozrazeno nebylo, avšak jako původní autor je opět zmiňován Amemija Keita, který stojí za celým konceptem univerza Garo. Návrhy postav obstaral kreslíř Kacura Masakazu, jenž se předně živí jako mangaka. Mezi jeho díla patří například Zetman a Denei Šódžo. Jako návrhář postav se však stihl předvést už dříve u anime Tiger & Bunny. O animaci se stará již zmíněné studio MAPPA, na něž dohlíží společnost Tóhoku Šinša, která vlastní značku Garo.

Původní hraný seriál Garo se vysílal v roce 2005 a vyprávěl o muži, jenž čelí démonům pronikajícím do našeho světa. Zdrojem hrdinovy síly je zlatá vlčí zbroj – Garo. Seriál slavil úspěch a proto na něj navázaly další alternativní série užívající stejného základu, ale rozvíjejícího jej jinými způsoby. Jednou z takových byla i první animovaná série Garo: Honó no Kokuin vysílaná minulý rok na podzim.