Joker Game v pohybu

img_mainNové číslo měsíčníku Newtype, jejž publikuje nakladatelství Kadokawa, přineslo oznámení týkající se mysteriózního románu z roku 2008 nazvaného Joker Game, který se dočká animované adaptace. Následovalo spuštění oficiálních stránek a Twitter účtu. Půjde o televizní seriál, jehož datum premiéry však stále není známo. Román byl již v letošním roce zadaptován do podoby hraného filmu, který režíroval Ju Irie. Spisovatel Janagi Kódži na svůj román v letech 2009 a 2012 navázal dvěma pokračováními Double Joker a Paradise Lost.

Informace o tvůrčím týmu jsou zatím skoupé, avšak alespoň bylo prozrazeno jméno režiséra. Tím se stal Nomura Kazuja, jehož prvním režisérským počinem byl v roce 2010 seriál Sengoku Basara Ni. Následovala režie Gekidžóban Sengoku Basara: The Last Party, Robotics;Notes a letošního Kókaku Kidótai: Šin Gekidžóban, kde však pracoval pod dohledem hlavního režiséra Kiseho Kazučiky. O návrhy postav se postará mangaka Miwa Širó, mezi jehož díla patří například Dogs. Produkce seriálu bude probíhat pod křídly animačního studia Production I.G, které má na svědomí například letošní filmy Psycho-Pass a Sarusuberi.

Příběh původního románu se odehrává v roce 1937. Podplukovník Júki se rozhodne v Japonské císařské armádě vytvořit výzvědnou jednotku, jíž bude sám velet. Júki naverbuje nezkušené členy, načež je vedením armády nadporučík Sakuma pověřen dohledem nad jednotkou a její výkonností. Po době výcviku je jednotka s mottem „nezabíjej, nenech se zabít, nenech se zajmout“ připravena na svou první akci.