Upoutávka na nové Utawarerumono anime

visualSpolečnost King Records přišla již před notnou dobou na oficiálních stránkách nové herní adaptace ze světa Utawarerumono s informací, že se chystaná vizuální novela dočká také animované adaptace, jež se v televizi objeví již letos v říjnu. Novinka také obsahovala dodatek o tom, že se bude jednat o 25dílnou sérii, která se tak bude vysílat půl roku a vycházet bude s podnázvem Icuwari no Kamen (Falešná maska). Společně s tímto oznámením se na webu objevila také kratičká upoutávka, která již ukazuje animaci výsledného díla.

Navzdory očekávání mnoha fanoušků se příběh nebude soustředit na osudy Aruru a zaměří se tak na nové hrdiny. Protagonista Haku se probere v neznámém zasněženém prostředí a bez vzpomínek na svou minulost, podobně jako tomu bylo s Hakuorem v dřívějším Utawarerumono. Po útoku příšery mu život zachrání Kuon, které nechybí zvířecí ouška a ocásek.

Na webu se již také objevil výčet tvůrců, kteří pracují na tomto anime. Animace bude vznikat u studia White Fox, které s vývojářem původní hry, Aquaplus, spolupracovalo už na adaptaci Tears to Tiara. Na ní pracoval také autor vzhledu postav, Nakada Masahiko. Režisér Motonaga Keitaró má za sebou například Katanagatari a scénárista Kóno Takamicu Minami-ke Tadaima.