Šingeki no Bahamut se dočká druhé série

concertoVe středu 6. května se v Japonsku konal orchestrální koncert hudby z animované televizní série Šingeki no Bahamut: Genesis (v překladu „Bahamutův hněv: počátek“), která byla odvysílána minulý rok na podzim a ve výsledku čítala dvanáct regulérních epizod a jednu rekapitulační. V závěru koncertu tvůrčí tým animované série oznámil, že se její příznivci mohou těšit na pokračování, jež by mělo mít rovněž podobu televizního seriálu. Datum premiéry ani jiné podrobnosti v současné době nejsou známy.

První sérii režíroval Sató Keiiči, jehož práce zahrnuje anime Karas a Tiger & Bunny. O scénář se postaral Hasegawa Keiiči, který sepsal scénáře k dílčím epizodám seriálů jako Hakaba Kitaró a Tecuwan Atom z roku 2003. Animační práce probíhaly pod střechou studia MAPPA, jež má na kontě seriály Zankjó no Terror a aktuálně vysílaný Punch Line. 27. května oficiálně vyjde čtvrtý blu-ray disk obsahující tři závěrečné epizody.

Koncertu předcházela reklamní kampaň zahrnující i televizní upoutávku, již můžete zhlédnout níže. 29. dubna vyšel na CD hudební doprovod ze seriálu, který složil Ike Jošihiro. Den předtím, tedy 28. dubna, vyšla kniha s ilustracemi ze seriálu i jeho produkční fáze.

zdroje:   Otakomu,  Yaraon