Nový film Hosody Mamora

bakemononokoScénárista a režisér Hosoda Mamoru již nějakou chvíli pracuje na svém dalším animovaném filmu, jehož oficiální webová prezentace nyní obsahuje dostatečné množství informací na to, abychom si o něm mohli udělat decentní obrázek. Název zní Bakemono no Ko (v překladu „Netvorův syn“). Japonská premiéra se chystá na letošního 11. července a kromě Japonska se film objeví na velkých plátnech i ve Francii. Nově zveřejněnou upoutávku můžete zhlédnout pod článkem. Snímek doprovodí i manga adaptace, jejíž první kapitola bude publikována v nejnovějším čísle měsíčníku Šónen Ace, které vyjde 25. dubna. O vizuální stránku se postará Asai Rendži, kreslíř mangy Sentó Džósai Masurawo.

I tentokrát se Hosoda Mamoru postará jak o scénář, tak režii. Mezi jeho předchozí díla patří mimo jiné Digimon Adventure Gekidžóban, Toki o Kakeru Šódžo a Ókami Kodomo no Ame to Juki. O režii animace se postarají pánové Nišida Tacuzó a Jamašita Takaaki. Pro oba dva to bude na daném postu premiéra. Nišida se doposud věnoval čistě animaci. Jamašita nabral mimo animace též zkušenosti jako návrhář postav pro filmy Digimon Adventure: Bokura no War Game a One Piece: Omacuri Danšaku to Himicu no Šima. Hudební doprovod složí Takagi Masakacu, který zastal tutéž pozici i u filmu Ókami Kodomo no Ame to Juki.

V hlavních rolích se představí Jakušo Kódži jako „netvor“ jménem Kumatecu a Sometani Šóta jako chlapec Kjúta. Kjútu v dětství namluví Mijazaki Aoi. Všichni tři zmínění se spíše než dabingu věnují herectví. Produkce filmu probíhá pod křídly stále čerstvého studia Čizu, které mělo doposud na svědomí pouze Hosodův předchozí film Ókami Kodomo no Ame to Juki.

Ve světě Bakemono no Ko existují dvě sféry – jednu obývají lidé a druhou příšery. Ty mezi sebou mají zapovězeno jakkoli komunikovat. Lidským světem se však potlouká osamělý klučina, zatímco svět druhý hostí osamělého netvora. Co čert nechtěl, jednoho dne se chlapec zatoulá do světa příšer a nedokáže nalézt cestu zpět. Ujme se ho zdatný Kumatecu, učiní z něj svého učně a pojmenuje ho Kjúta.