Devilman se dočká nové adaptace

devilman_keySpolečnost Dynamic Planning, jež se stará o díla mangaky Nagaie Góa, vydala ve čtvrtek 16. dubna tiskovou zprávu, jejímž předmětem bylo oznámení zcela nové animované adaptace mangy s názvem Devilman. Tvůrčí tým, obsazení ani konečná forma chystaného anime není známa, avšak zpráva přeci jen nějaké doplňující informace obsahovala. Produkční práce budou probíhat pod střechou animačního studia Actas, které pracovalo například na seriálu Girls und Panzer režiséra jménem Mizušima Cutomu.

Nová produkce by si měla odbýt premiéru ještě letos na podzim. Anime bude vpuštěno do kin, ačkoli v současné době je plánována pouze omezená distribuce. Podrobnější informace budou dále zveřejňovány skrze stránky Dynamic Planning. Původní pětisvazková manga z roku 1972 vycházela zároveň se stejnojmenným seriálem, který byl však od počátku koncipován jako odlišná produkce spojená s mangou pouze prvotní myšlenkou. V letech 1987 a 1990 se první dva svazky dočkaly zpracování do podoby OVA, na zbylé tři svazky už však nedošlo. V roce 2004 měl premiéru z mangy vycházející hraný film.

Svět žije v poklidu. Tedy žil, dokud se neprobraly ze spánku hordy démonů, jejichž upřednostňovanou potravou jsou lidé. Jedinou nadějí lidstva je velice riskantní krok. Vyvolený odvážlivec musí splynout s démonem, ale ponechat si lidské srdce. Tím získá moc vzdorovat nepříteli. Vyvstávají otázky, zda nebude hrdinova duše přítomností ďábelské esence navždy pokřivena a zda se neobrátí proti lidem, které chtěl původně chránit?

zdroje:   Natalie,  Yaraon