Hudební anime Show by Rock!! začne v televizi za květů sakur

show_by_rockV pátek se na oficiálních stránkách anime adaptace mobilní rytmické hry Show By Rock!! objevily nové informace ohledně produkčního týmu a začátku vysílání, které bylo stanoveno na 5. dubna. Rovněž jsme se dočkali i první animované upoutávky.

O čem přesně anime bude, zatím známo není. Nicméně upoutávky i zveřejněné plakáty naznačují, že děj se bude držet mobilní předlohy. Ta je zasazena do města Midi City, kde jsou nejmocnější ti, kteří dokáží svojí hudbou okouzlit masy. Protagonistkami příběhu jsou členky skupiny Plasmagica, které se chtějí dostat mezi hudební špičku. Vedoucí skupiny je Cyan, jež se obléká ve stylu gothic lolita a která na první pohled zaujme svými kočičími oušky. Mezi další členky patří například Čuču s králičíma ušima, na mobilu závislá Retoree nebo mimozemská ovce Moa. Společně soupeří s ostatními skupinami, které rovněž mají svůj unikátní styl.

Každý měsíc vychází jedno video, které představuje některou z hudebních skupin. Jako první vyšlo video s Plasmagicou, na které se můžete podívat níže. Na ty další třeba na YouTube (1, 2, 3, 4).

Za animací stojí studio Bones (Noragami, Space Dandy, Gosick). Režisérské pozice se ujal Ikezoe Takahiro (Ozuma, Slap Up Party: Arad Senki) a scénář sepsala Mačida Tóko (Tears to Tiara, Lucky Star). Hlavní tvůrčí tým dále rozšiřuje Óširo Masaru (Major), jenž navrhl podobu postav.

První animovaná upoutávka:

Představení Plasmagicy:

zdroje:   ANN,  Crunchyroll