Upoutávka na parazitní závěr

kisei-poster-3První film hrané adaptace mangy Kiseidžú (v překladu „Parazit“) vzal kina útokem loni v listopadu. Distributoři se nyní začali naplno věnovat kampani propagující film druhý, který produkci uzavře. V první řadě byly aktualizovány oficiální stránky projektu, které dříve vedly k webové prezentaci filmu prvního, ale nyní jsou logicky přesměrovány na film druhý. Již dříve bylo stanoveno datum premiéry pokračování, jež půjde do kin letos 25. dubna. Rovněž byla zveřejněna první plnohodnotná upoutávka, kterou můžete zhlédnout pod článkem.

V souladu s premiérou druhého filmu nesoucího podtitul Kankecu-hen (v překladu „Závěr“) bylo naplánováno vydání jeho předchůdce na pevných médiích. Jako tradičně se jedná o BD a DVD nosiče. Disky bude možno zakoupit 29. dubna. Balení obsahuje 109 minutový film, bonusové dokumenty z natáčení, televizní i kino-upoutávky a první epizodu miniseriálu, kde parazit „Prav“ vysvětluje, co se naučil o lidské společnosti. Limitovaná edice přibalí ještě oboustranný plakát. Ceny disků se pohybují mezi 1 000 a 1 500 Kč.

Animovaná adaptace s podtitulem Sei no Kakuricu (v překladu „Mravní zásady života“) nezůstává pozadu a skrze distribuční společnost vap oznámila vlastní plány s vydáním na pevných nosičích. Čtyřiadvaceti epizodní seriál půjde do prodeje ve dvou DVD a BD krabicích, přičemž každá bude obsahovat po dvanácti dílech. První krabici můžeme očekávat 18. března a druhou potom 22. července. Vydání s úvodní polovinou seriálu bude mimo jiné obsahovat soubor návrhů postav, rozkreslený scénář prvních dvou epizod, upoutávky, doprovodný zvukový komentář k první, šesté a dvanácté epizodě a osmačtyřiceti stránkovou brožuru s rozhovory s producenty, štábem i obsazením. Kdo sáhne po BD, zaplatí za celou tuto srandu 25 920 jenů, což v přepočtu činí přibližně 5 100 Kč. Nákupčí DVD verze odevzdají 19 440 jenů, což je v přepočtu přibližně 3 850 Kč.