Pokračování Sidonie se ponoří do Megastruktury

news_xlarge_BLAME_KVNové číslo měsíčníku Afternoon (Hóseki no Kuni, Ókiku Furikabutte), jejž publikuje nakladatelství Kódanša, zveřejnilo další informace o chystané druhé sérii anime Sidonia no Kiši (v překladu „Rytíři Sidonie“), které vychází ze stejnojmenné mangy autora Niheie Cutomua. V první řadě se dočkáme souhrnného filmu, jenž připomene události z první dvanáctidílné série, které však doplní o nové scény. Režisérem bude stejně jako u seriálu Šizuno Kóbun. Premiéra je naplánována na 6. března příštího roku.

Co se týče televizního pokračování, to odstartuje příští rok na jaře. Na hlavní režisérskou sesli nově usedne Sešita Hirojuki, který v první sérii zastával pozici pomocného režiséra. Na ostatních významnějších postech se však nic nezmění. Murai Sadajuki sepíše scénář, Morijama Júki obstará návrhy postav a Asakura Norijuki doplní hudební doprovod o nové skladby. Animační práce zajistí studio Polygon Pictures. Upoutávku naleznete pod tímto článkem.

Časopis dal dále vědět, že adaptace se v rámci druhé série Sidonia no Kiši dočká i další manga téhož autora. Konkrétně půjde o dílo BLAME! (vyslovováno „BLAM“ jako zvukový efekt střelby či výbuchu užívaný v americkém komiksu). BLAME! má být v anime představeno jako seriál, který běží na obrazovkách ve světě postav Sidonie. Dojít k tomu má v osmé epizodě, avšak informace se nezmiňují o tom, kolik času bude této vložce přiřazeno. BLAME! se adaptace dočkalo již v letech 2003 a 2007 v podobě miniepizodek, které se zaměřovaly spíše na atmosféru než na cokoliv jiného. Manga z roku 1997 vypráví o Killym, který v nekonečném městě zvaném Megastruktura hledá jedinou naději na spásu lidstva, a sice síťové terminální geny. Na obranu před nebezpečenstvími nosí gravitační pulsní pušku.