Anime K-ON! letos slaví své páté narozeniny

kravata_02Letos je to již pět let od vysílání první série anime adaptace mangy K-ON!, jejíž hlavními protagonistkami jsou členky školního klubu populární hudby. A i po takové době si tato značka stále drží svou popularitu a nadále vychází nové zboží na její motivy.

Vše začalo v roce 2007, kdy v časopise Manga Time Kirara společnosti Hóbunša začala vycházet manga. O dva roky později se v televizi objevila její anime adaptace od studia Kyoto Animation. V roce 2010 pak byla odvysílána druhá řada anime a v následujícím roce jsme se dočkali i filmu.

Japonská kreditní společnost Mitsubishi UFJ NICOS se rozhodla vydat dvě speciální platební karty na motivy K-ON!. Na první z nich můžete vidět všech pět členek klubu (zleva Cumugi, Azusa, Jui, Mio a Ricu) v jejich klubovně. Na druhé kartě můžete vidět jejich hudební nástroje, tedy klávesy Korg Triton Extreme 76, kytary Gibson Les Paul Traditional a Fender Japan ’69 Reissue Mustang, baskytaru Fender Japan ’62 Reissue Jazz Bass a bubny Yamaha Rick Marotta Signature Hipgig.

Pokud chodíte do práce v obleku, tak vás jistě zaujme nabídka známého výrobce otaku zboží, společnosti Cospa, která vytvořila speciální kravaty s motivy K-ON!. Zepředu se jedná o obyčejnou kravatu, ale na zadní straně se můžete kdykoliv podívat na své oblíbené postavy. Cena kravat byla stanovena na 4 860 jenů a můžete si je zakoupit například v tomto obchodě.