Nicodoroid

ynnDnes byly otevřeny předobjednávky na vůbec první klasickou nendoroidí figurku vycházející z Love Live! School Idol Project. Dosud členky μ’s dostávaly od Good Smile Company zpracování jen do Nendoroidů Petit, kteří jsou podstatně menší, méně detailní a disponují pouze minimálními možnostmi úprav. První školním idolem, jemuž se dostalo plnohodnotné nendoroidí roztomilosti, není nikdo jiný než Jazawa Nico, jež je tak dobře známá díky svému „Nico-Nico-Nii~“ stylu. Ukázka nabarveného prototypu Nendoroida se prvně objevila v pondělí, kdy měla Nico narozeniny, a ani dnešní den, tedy 25. (japonsky ni-go), nebyl pro zahájení předobjednávek vybrán náhodou.

Nendoroidí Nico má na sobě kostým z vystoupení k songu Bokura wa Ima no Naka de, který byl použit jako úvodní znělka první série anime, a jak na svém blogu zmínila Kahotan, stejně tomu bude u Nendoroidů zbývajících osmi členek, které budou postupně přibývat. Na rozdíl od většiny nendoroidích figurek nedisponuje Nico prakticky žádným příslušenstvím. Výjimku tvoří pouze vyměnitelné končetiny a dva obličeje. I ty však byly vybrány, aby ladily s výše uvedeným vystoupením. S relativní jistotou lze předpokládat, že nejinak tomu bude také v případě ostatních μ’s Nendoroidů.

Absence příslušenství se pochopitelně pozitivně promítla na ceně. Ta oficiální činí 3 500 jenů (703 Kč) a na AmiAmi lze figurku pořídit za pouhých 2 770 jenů (556 korun). Nicodoroid bude vydán koncem listopadu.