Vyhlášení deseti nejlepších jarních anime roku 2014

Než přejdeme k samotné anketě, zopakujme si jako vždy pár skutečností, jež se neustále omílají v komentářích. Tento žebříček, stejně jako jeho předchůdci, má za úkol zmapovat schopnost anime zaujmout oko divákovo. Dodatečně jsme nyní uznali, že otázka u ankety a nadpis následného vyhlášení mohl být zavádějící a hodláme tak tento nedostatek napravit počínaje příští anketou. Podobně jako tomu bylo u minulé ankety, jsme se ani nyní nedostali k hranici 400 hlasů, kdy jsme běžně ankety uzavírali. V tomto ohledu však došlo alespoň k malému zlepšení.

Teď už ale k anketě, kterou od počátku vyhrávalo pokračování anime Fairy Tail a svou první pozici nepustilo až do konce. Na druhém místě se rovněž neohroženě drželo No Game No Life se svou značně charakteristickou animací od studia Madhouse. Studio Shaft se tak jako v minulé anketě umístilo se svým počinem na třetím místě. Jeho Mekakucity Actors stejně jako Black Rock Shooter hledalo svou inspiraci ve vocaloidích písničkách.

Pro porovnání českého a japonského vkusu znovu použijeme žebříček stránky RecoChoku, která však tentokrát místo výzkumu v terénu zvolila získání dat pomocí ankety na webu, v níž hlasovalo 1 620 uživatelů. Na první místo se v japonském žebříčku dostalo sportovní anime Haikjú!!, jež u nás skončilo na šestém místě. Druhou příčku obsadilo Mahóka Kókó no Rettósei, které u nás dlouho bojovalo o třetí pozici, avšak nakonec skončilo čtvrté. Jako třetí se pak v japonské anketě umístila nová řada Jojo, jež u nás příliš nebodovala a vyšplhala se pouze na dvanácté místo.

konata_vyhlaseni_jaro2014_(ed)

zdroj:   SGCafe