ComicWalker – digitální manga od Kadokawy zdarma

kcwZnámé japonské nakladatelství a vydavatelství Kadokawa již nějakou dobu provozuje webový obchod BOOK☆WALKER, kde nabízí veškerou svoji produkci (manga, light novely, časopisy) v digitální podobě. Minulou sobotu byl navíc spustěn portál ComicWalker, který je zaměřený výhradně na mangu tohoto nakladatelství. Na rozdíl od BookWalker jsou však cílovou skupinou i japonštinu neovládající čtenáři a mangu nabízí zcela zdarma.

Comic Walker aktuálně obsahuje 147 manga titulů v japonštině, 18 v angličtině a 21 v čínštině. Mezi těmi anglickými je například Boku wa Tomodači ga Sukunai, Log Horizon, Non Non Bijori nebo Fate/Kaleid Liner Prisma Illya 3rei!!. Jediný háček této služby (a daň za cenovku „zdarma“) spočívá v rychlosti přidávání nového obsahu. Většina titulů má na ComicWalker zatím pouze jednu či dvě kapitoly, přičemž přidávání dalších bude dle vydávacího kalendáře probíhat rychlostí jedné kapitoly za měsíc.

Číst mangu z ComicWalker lze buď přímo na webu, nebo přes oficiální aplikaci pro iOS či Android. Registrovaní uživatelé navíc mají možnost si své oblíbené tituly ukládat do vlastního magazínu a mít k nim tak okamžitý přístup z různých zařízení.

zdroj:   RocketNews24