Beach Queen Kanzaki Ranko

01Figurky od společnosti Wave z výrobní série Beach Queens se zpravidla dají rozeznat na první pohled. Pro všechny je typické měřítko 1/10, šestiúhelníkový podstavec a jak napovídá samotný název, tak především plavky. Další, čím se figurky vyznačují, je příznívá cena, která se pohybuje přibližně v rozmezí 4 000 – 5 000 jenů (776 – 970 Kč). Ceně ovšem odpovídá i zpracování, které lze jen těžko srovnávat s prací jiných renomovaných výrobců. O to větším překvapením je Kanzaki Ranko, jež se umístila na postu figurky týdne.

Ranko pochází z karetní hry THE iDOLM@STER: Cinderella Girls, která je určena pro mobilní telefony. Samotná figurka odpovídá tomuto karetnímu zpracování, jehož autorkou je známá ilustrátorka a designérka postav, Annin Doufu. Ranko má v oblibě gothic lolita styl, což se odráží na tom, jak vyrazila oblečena na pláž. Kromě plavek si ponechala ještě rukavice a punčochy a před slunečními paprsky ji chrání černý slunečník.

Lidé z Wave si na Ranko dali záležet, díky čemuž dle mého názoru vznikla jedna z vůbec nejpovedenějších figurek ze série Beach Queens. Tvůrci si toho jsou jistě vědomi, jelikož cena figurky se na AmiAmi vyšplhala na 5 830 jenů (1 131 Kč). Ranko se na trhu objeví koncem září.

zdroje:   Wave,  Nekomagic,  MFC