Serafínka Sakuja

03Postava Sakuji pochází z loňského herního titulu Shining Ark určeného pro PlayStation Portable. Nyní přichází v podání renomované společnosti Kotobukija a fanoušci herní série Shining se mají vskutku na co těšit.

Jako inspirace pro ztvárnění figurky posloužila tato ilustrace, jejímž autorem není nikdo jiný než Tony Taka. Sakuja je zachycena v měřítku 1:8, ale i přesto měří na výšku úctyhodných 34 cm. Svoji zásluhu na tom má mimo jiné podstavec, který k figurce skvěle ladí. Podobný jsme už ostatně mohli vidět u Panis Angelicus, o jejíž ztvárnění se Kotobukija postarala v loňském roce. Ať už se podíváme na serafínčiny šaty, křídla, luk či zmíněný podstavec, uvidíme, že na detailech se zde opravdu nešetřilo. Celkovému vzhledu sličné Sakuji pak dominují její hnědé vlasy sčesané do rozevlátého ohonu, jež kontrastují s růžovým nádechem šatů.

Působivý vzhled této figurky jistě budí otázku, za jak vysokou částku bude k mání. AmiAmi ji nabízí za 13 900 jenů (2 628 Kč) a na trh má být uvedena koncem dubna.