Originální sci-fi anime od studia Bones

Captain EarthV neděli byl spuštěn oficiální web sci-fi anime Captain Earth. Na webu se lze dozvědět základní informace o tomto projektu, jako je například letmý nástin děje, produkční tým nebo datum vysílání prvního dílu. Anime se dočkáme příští rok v květnu.

Ústřední postava příběhu, Manacu Daiči, si noc před začátkem letních prázdnin všimne podivné duhy nad ostrovem Tanegašima. Jelikož tuto duhu už kdysi viděl a něco mu připomíná, rozhodne se na ostrov vydat. Duha v něm zároveň vyvolá vzpomínky na záhadnou smrt svého otce a setkání s podivným chlapcem a dívkou, a Daiči tak na ostrov dorazí ponořen do svých myšlenek. V hlavní budově ostrova se však náhle rozezní poplach a podivná mecha se Daičiho zeptá, zda-li je on jejím kapitánem. Daiči se dozvídá, že na Zemi právě útočí záhadné anorganické bytosti z Uranu známé pod názvem „Kirutogangu“.

Za animací stojí studio Bones (Bónen no Xamdó, Star Driver). Režie se ujme Igaraši Takuja (Soul Eater, Óran Kokó Host Club), scénář píše Enokido Jódži (Redline, Šódžo Kakumei Utena) a návrh postav má na starosti Išino Satoši (Date a Live, všechny série Nogizaka Haruka no Himicu).

http://www.youtube.com/watch?v=-dueVBmAY54&fs=1&feature=oembed&wmode=opaque

zdroj:   ANN