Druhá série Jama no Susume potvrzena

01Aoi trpí strachem z výšek a Hinata naopak miluje hory. Anime Jama no Susume vypráví příběh o tom, jak se dvě kamarádky společně rozhodnou zdolat horu, aby po letech z jejího vrcholu opět mohly spatřit východ slunce. Dílo z produkce studia 8bit adaptující stejnojmenou mangu se na začátku letošního roku dočkalo dvanácti pětiminutových epizod. Blu-ray, které vyšlo v dubnu, bylo navíc doplněno o dodatečnou neodvysílanou třináctou epizodu.

Před časem se objevily zvěsti, že anime by se mělo dočkat druhé série. Založeny byly na prohlášení správce fanouškovských stránek Jama no Susume. Ten se v říjnu na stránkách nechal slyšet, že se už nemůže dočkat dubnové premiéry druhé série anime. Fanoušky tato zpráva ovšem mohla těšit pouze do chvíle, než byl tento výrok ze stránek odstraněn.

Server Presepe News nicméně potvrdil, že na akci pořádané pro fanoušky Yama no Susume, která se uskutečnila minulou neděli, byla nakonec přece jen oficiálně oznámena druhá série anime. Přesné datum sice nezaznělo, ale měla by se vysílat po dobu půl roku, přičemž jednotlivé epizody nabyly na celých 15 minut.

zdroj:   ANN