Volejbalové anime Haikjú!!

V časopise Šúkan Šónen Jump od vydavatelství Šúeiša byly zveřejněny nové informace o anime adaptaci mangy Haikjú!!. Jedná se přitom o mangu, která začala v tomto časopise vycházet teprve v únoru minulého roku. Jen zřídkakdy se stává, že by se nějaká manga dočkala zpracování tak brzy. Adaptace se začne vysílat v dubnu příštího roku.

Ústřední postavou příběhu je Hinata Šójó, který se na nižší střední rozhodne připojit k volejbalovému kroužku. Po čase se zúčastní turnaje, v němž jsou rozdrceni týmem v čele s Kagejamou Tobiem. Šójó zapřisáhne Kagejamovi pomstu a od osudné prohry tvrdě trénuje. Na vyšší střední škole se opět přidá k volejbalového kroužku, kde ho však čeká nemilé překvapení – Kagejama totiž začal chodit na stejnou školu, a tudíž i do stejného kroužku jako on.

Animace se zhostilo studio Production I.G, které v posledních pár letech pracovalo např. na Another či Kuroko no Baske. Režisérem je nepříliš zkušený Micunaka Susumu, nicméně se podílel například na režii Campione! nebo animaci Usagi Drop. Na pozici scénáristy je už jméno trochu známější, a to Kišimoto Taku. Ten psal scénář ke známému anime Usagi no Drop. Převedení postav z mangy do anime má na starosti veterán Kišida Takahiro, který navrhoval postavy například k anime Baccano!, Mahó Šódžo Madoka Magica nebo Durarara!!.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll