Deset nejlepších podzimních anime

Jako vždy se vracíme s naší pravidelnou rubrikou o nejlepší anime běžící sezóny. Tentokrát se nám nijak neprotáhla, takže jsme do ní standardně nasbírali přes 400 hlasů. Opět raději předem zopakuji, že se jedná o anketu pokoušející se zachytit schopnost anime zaujmout oko divákovo. Proto je její spuštění nastaveno vždy v prvních týdnech nové sezóny a končí poté, co je do ní zahlasováno dostatečným počtem hlasů. Také bych ještě před uvedením výsledků chtěl podotknout, že bych byl velice potěšen, kdybych zase nemusel uzavírat komentáře, jak tomu bylo minule.

Podobně jako v minulé anketě to zpočátku vypadalo, že je o vítězi rozhodnuto, avšak anime na druhém místě mocně dotahovalo a chvílemi se dokonce hřálo na místě prvním. Další souboj se sváděl až o místo třetí, kde byly rozestupy mezi třetí až šestou příčkou skutečně malé. Vyhrála tedy, jak už asi dobře víte, druhá řada anime Kuroko no Baske. Je zajímavé, že samotná první řada nebyla v naší anketě zdaleka tak úspěšná a obsadila až páté místo. Po vítězství Free! v minulé anketě to vypadá, že se nám tu zavádí nový trend. Druhé místo Kill la Kill alespoň trochu ukazuje, že tvůrci Gurren Lagann opět nešlápli až tak vedle. Třetí pak skončilo Golden Time autorky Takemiji Jujuko.

Bohužel se tentokrát nedostaneme k porovnání žebříčků s našimi japonskými kolegy. Celá služba anime.biglobe.ne.jp byla zrušena a s ní samozřejmě i pravidelné ankety, jež jsme využívali pro tuto část článku. Bez této sekce se budeme muset obejít do doby, než najdeme nějakou podobně odpovědně vedenou alternativu. Na úplný závěr dodám, že pokud se divíte, odkud se vzaly nominace do naší aktuální ankety o anime roku 2013, tak vězte, že se jedná vždy o tituly, které v našich letošních sezónních anketách obsadily prvních pět příček.

podzimni_sezona_2013