ALfheim Leafa z dílny OZ

Vítězkou aktuálního přehledu figurek se stala Kirigaya Suguha coby Leafa z virtuálního světa ALfheim Online z anime/novely Sword Art Online. Figurka pochází z rukou Kurokawy Yuuichiroua známého též pod přezdívkou OZ, který se zabývá tvorbou figurkových prototypů pro jednotlivé společnosti, jež se dále starají o jejich masovou produkci a distribuci. Tu si tentokrát vzala na starosti společnost Penguin Parade.

OZ se tentokrát trefil do černého a osobně Leafu považuji za jeho doposud nejlepší výtvor. I přesto, že je figurka v měřítku 1/8, na výšku dosahuje slušných 25 cm. Leafu zastihneme v jejích charakteristických zelených šatech a s mečem v ruce. Po dlouhé době tu navíc máme podstavec, jemuž nebylo věnováno méně pozornosti než samotné figurce. Stejně jako u Iori vidím i zde jediný neduh v podobě kovové tyčky, jež se stará o stabilitu figurky, přičemž bohužel trošku kazí výsledný dojem a celkovou atmosféru.

Kiritovu mladší sestřičku lze na AmiAmi pořídit za 10 480 jenů (2 009 Kč). Vyšší částka odpovídá zpracování, které mezi dalšími verzemi Leafy nemá zatím co do kvality žádnou konkurenci.