10 nejpopulárnějších light novel roku 2013

klngs14Po roce tu opět máme žebříček desítky nejúspěšnějších novel podle hlasování čtenářů do ročenky Kono Light Novel ga Sugoi (Tahle light novela je úžasná). Nezapomnělo se samozřejmě ani na výsledky ankety o nejoblíbenější ženskou a mužskou postavu z light novel.

Oproti loňsku doznalo výsledné pořadí nejpopulárnějších novel značných změn. Titul Jahari Ore no Seišun Rabu Kome wa Mačigatteiru poskočil (zřejmě díky na jaře vysílané anime adapataci) o celých pět míst a sesadil tak z trůnu SAO, které letos skončilo až páté. O čtyři místa se propadlo rovněž Oreimo, kterému letos vyšel poslední svazek a které zakončilo svoji pouť i na televizních obrazovkách. Nejnovější pokračování ze série Indexu si pohoršilo jen o jednu příčku, přičemž druhé místo nečekaně ukořistila poměrně mladá light novela Tenkjó no Alderamin – Nedžimaki Seirei Senki.

V žebříčcích popularity postav se naopak žádné veletoče nekonaly. Kategorii něžného pohlaví ovládla už počtvrté v řadě Misaka Mikoto a mužskou společnost jí tentokrát dělá Hikigaja Hačiman z Oregairu. Za Index obhájil druhé místo také Kamidžó Tóma, ke kterému se z vítězné novely přidala Jukinošita Jukino. Za povšimnutí určitě stojí i třetí a šestá příčka, které svorně obsadily Asuna s Kiritem a Kirino s Kjósukem.

light novela
1. Jahari Ore no Seišun Rabu Kome wa Mačigatteiru
2. Tenkjó no Alderamin – Nedžimaki Seirei Senki
3. Šinjaku Toaru Madžucu no Index
4. Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Mačigatte Iru Daró ka
5. Sword Art Online
6. Hataraku Maó Sama!
7. Tokyo Ravens
8. Rokka no Júša
9. Ore no Imóto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai
10. No Game No Life

postava ženská / mužská
1. Misaka Mikoto / Hikigaja Hačiman
2. Jukinošita Jukino / Kamidžó Tóma
3. Asuna / Kirito
4. Juigahama Jui / Accelerator
5. Index / Maó Sadao
6. Kósaka Kirino / Kósaka Kjósuke
7. Aragaki Ajase / Sakamaki Izajoi
8. Šion (SAO) / Šiba Tacuja
9. Šiba Mijuki / Sugisaki Ken
10. Mikazuki Jozora / Akagi Koremicu
zdroj:   SGCafe