Zbytek

18. srpna jsem zavítal na event Please 10th Anniversary Final Event k anime Onegai Teacher a Onegai Twins, které oslavily jedenáct, respektive deset let od svého vysílání. Důležitá role MC (moderátora eventu) byla vložena do rukou Kanedy Tomoko a jako další se představili například Inoue Kikuko, Iwata Mitsuo a Nakahara Mai. Po hodinovém promítání režisérova sestřihu obou sérií následovalo namlouvání předem vybraných scén naživo, povídání seiyuu a režiséra na různá témata a nakonec asi hodinu a půl dlouhé vystoupení Kawady Mami, KOTOKO a Satou Hiromi.

Kytice na Please 10th Anniversary eventu

V den Please 10th eventu se mi podařilo v Akihabaře získat single s OP k druhé řadě Yuru Yuri s podpisem autorky mangy, Namori. Den na to jsem v Mandarake narazil na ED single k první řadě s podpisem Mikami Shiori. Na stejné CD s podpisem Mikami jsem pak narazil časem ještě jednou a viděl jsem i CD s podpisem Ookubo Rumi a Ootsubo Yuky, ale ty jsem nakonec nechal na svých místech.

Akvizice z Lashinbangu v Akihabaře a Mandarake v Nakano Broadway

Stejně jako Simik a Miroku, i já jsem zavítal do města Chiba, vzdáleného asi půl hodiny z Akihabary, abych se podíval na vlak oděný do Oreimo kabátu a poslechl si hlášení namluvené seiyuu dvou hlavních postav, Taketatsu Ayanou a Hanazawou Kanou.

Samolepka v Oreimo vlaku v Chibě

Tři dny od 23. do 25. srpna patřily anison hudbě v prefektuře Saitama na sever od Tokia, kde se konal již devátý ročník Animelo Summer Live, největšího anison koncertu na světě. Tentokrát se poprvé konal tři dny místo původních dvou a pro diváky, kteří šli na všechny tři dny, včetně mě, to znamenalo vynaložit ještě větší fyzický výkon než dříve. Pondělí po koncertu bylo náročné a vůbec nezávidím těm lidem, kteří šli normálně do práce. Podrobnější report z Anisamy bude snad následovat později.

Prodejní stánek na Animelo Summer Live po pominutí největšího návalu

Hlavní vchod do Saitama Super Arena

Kytice věnované μ’s (vlevo) a Milky Holmes (vpravo)

Bushiroad stánek na Animelo Summer Live

Jednoho pátečního odpoledne jsem navštívil miniobchod ChikaQ umístěný ve sklepě radiostanice Bunka Housou, abych tam zakoupil stolní kalendář od pořadu Lady Go! a podíval se, jak vůbec obchod vypadá. Zjištění bylo, že do „obchodu“ se vejde maximálně jeden člověk a „prodavač“ se tam těch několik hodin musí nějak zabavit.

Budova Nippon Cultural Broadcasting aka Bunka Housou v Hamamatsuchou

Obchodní dům 109 s reklamou na Uta no Prince-sama

Jedna z přacích destiček ve svatyni Kanda Myoujin

Poslední dny se nesly převážně ve znamení obchodů, karaoke a zase obchodů.

Kenshirou z Hokuto no Ken!

Původní animate obchod v Ikebukuru byl z větší části zrušen a nový animate vyrostl v nové velké osmipatrové budově. Stal se tím tak prý největším anime obchodem na světě a je nutno říct, že člověk tam nalezne spoustu věcí, co jinde ne, a na schodech nenaráží do ostatních lidí.

Nový animate v Ikebukuro

Figurka Tsukiko z Hentai Ouji to Warawanai Neko od společnosti Kotobukiya ve výstavních vitrínách v Kotobukiya obchodě v Akihabaře.

Tsukiko od Kotobukiyi

Těsně před mým odjezdem změnili Gamers v Akihabaře výlohu. V té nové se skví Tamura Yukari (17), běží upoutávka na nové BD/DVD z narozeninového koncertu Yukari a také je tam informace o výstavě vybraných kostýmů, ve kterých se Yukari předvedla na svých koncertech, která proběhne v sedmém patře budovy Gamers od 11. do 23. září.

Výloha Gamers Akihabara, mimojiné upozorňující na výstavu kostýmů z koncertů Yukarin

 A tím končí můj mini-fotoblog z cesty do Japonska. Doufám, že alespoň něco vás v tomto či předchozích příspěvcích zaujalo.