Madoka bude bojovat i na PS Vita

Postavy z anime Puella Magi Madoka Magica míří po úspěšné televizní sérii následované filmovými zpracováními i na herní konzole, a to konkrétně na PlayStation Vita. Hru budou mít na svědomí vývojáři ze společností Artdink a Namco Bandai a její celý název bude znít Puella Magi Madoka Magica: The Battle Pentagram. Vydání v Japonsku je naplánováno na letošní zimu a z dostupných informací a screenshotů víme, že půjde o víceméně akční 3D hru, která v sobě bude obsahovat i příběh, na jehož tvorbu dohlížela skupina Magica Quartet (tedy stejní lidé, kteří mají na svědomí scénář a návrh postav v anime).

Hra bude rozdělena na dvě části podle denních dob, což znamená, že ve dne se budete věnovat především konverzování a prohlubování vztahů mezi postavami, zatímco v noci budete bojovat s čarodějnicemi a váš výkon bude ovlivňovat vztah s ostatními magickými dívkami.

Budete si moct zahrát za všech pět magických dívek; Madoce bude za zbraň sloužit její světelný luk a v případě nouze si může povolat Kyubeye na pomoc. U Homury nepřekvapí, že dokáže manipulovat tokem času, zatímco Mami bude specialistkou na útoky na dálku a bude přitom využívat svých stuh. Sayaka si se svým kordem poradí s jakýmkoliv nepřítelem na blízko a Kyouko se bude moct svým kopím ohánět na krátké až střední vzdálenosti. A na závěr si níže v galerii prohlédněte několik obrázků přímo ze hry.

Aktualizováno 18. 9.:  Datum vydání bylo upřesněno na 12. prosinec a zároveň byla oznámena cena, která činí 5 980 jenů (asi 1 150 Kč). Níže si kromě fotek můžete prohlédnout i novou upoutávku na hru.