Oznámeno anime Hoozuki no Reitetsu

V posledním vydání časopisu Morning společnosti Kodansha bylo oznámeno, že se chystá anime adaptace mangy Hoozuki no Reitetsu. Autorem této mangy je Eguchi Natsumi, který ji začal vydávat v roce 2011, a v srpnu by měla Kodansha vydat její 10. svazek. I když je tato manga prvním větším dílem tohoto autora, tak již dokázala zaujmout – minulý rok byla nominována do soutěže o nejlepší mangu Manga Taisho Awards. Na Konatě jsme se o této ceně již dříve párkrát zmiňovali.

Kromě samotného oznámení anime bylo také ohlášeno, že se první upoutávky na internetu dočkáme dnes. Svou premiéru si podobně jako Coppelion odbyla na festivalech v Paříži a Los Angeles. Jedná se však o krátké promo, které nám zatím neprozradí nic o tvůrcích, ani o výsledné animaci chystaného projektu. Nezbývá než si jako vždy nějakou dobu počkat na další informace.

Hlavní postavou této černé komedie je Hoozuki, který je pomocníkem vládce pekla Yamy. Celý příběh se točí okolo jeho každodenních problémů v pekle, které řeší v klidu, ale sadistickým způsobem.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN