Miku smartphone od NTT docomo

Po EVA smartphonu a tabletu s Hatsune Miku tu máme další mobilní hračku pro japonské otaku. Je jí Sony Xperia SO-04E upravená japonským operátorem NTT docomo ve spolupráci s Crypton Future Media. Také v tomto případě se vsadilo na popularitu Vocaloida 01.

Hlavní přidanou hodnotou této Xperie je bezesporu zadní část jejího těla, která je celá v barvě vlasů Hatsune Miku. Aby nebylo žádných pochyb, tak zadní kryt po celé jeho výšce zdobí ilustrace jednoho z copů této Vocaloidky. Nezaměnitelné tyrkysové barvy jsou též dodávaná sluchátka, stejně jako jejich bezdrátový modul. Ten je možno s telefonem propojit jak přes Bluetooth, tak pomocí NFC technologie. Jak již bývá u japonských telefonů dobrým zvykem, tak i tento kousek je odolný vůči vodě, prachu a vysokým teplotám. Zařízení disponuje 4,6 palcovým displejem a o svižný chod systému se stará čtyřjádrový procesor Snapdragon s taktem 1,5 GHz plus 2 GB RAM operační paměti. Vnitřní paměť telefonu číní 32 GB, o dostatečnou výdrž by se měla postarat baterie s kapacitou 2 300 mAh a na snímky je připravený fotoaparát s rozlišením 13 Mpx.

Operačním systémem telefonu je samozřejmě Android, a to v aktuální verzi 4.2 (Jelly Bean). Exkluzivním předinstalovaným obsahem budou v tomto případě tapety s Miku a originální widget přehrávače vocaloidí hudby různých autorů. NTT docomo navíc vyzývá širokou veřejnost, aby v propagační kampani přispěla vlastními návrhy na vocaloidí vyzvánění a ilustrace, které by v tomto zařízení neměly chybět.

Xperia feat. HATSUNE MIKU se do prodeje dostane v průběhu září v limitovaném množství 39 000 kusů. V případě, že objednávky tento počet přesáhnou, bude o šťastlivcích, kteří si smartphone budou moci pořídit, rozhodnuto v loterii.