Propagace anime adaptace Hyperdimension Neptunia

O adaptaci oblíbené herní série Hyperdimension Neptunia do anime jsme se krátce zmiňovali zde. Letní premiéra tohoto titulu se rychle blíží, a tak není divu, že se jeho tvůrci snaží přitáhnout co nejvíce pozornosti.

K tomu posloužila také automobilka Toyota se svými itasha výtvory. Po Girls und Panzer a Love Live! je Choujigen Game Neptune The Animation třetím anime, které se dočkalo vlastních vozů zmíněné značky. Tentokrát jsou dva a oba jsou vystaveny jako obvykle v ikebukurském Toyota Auto Salon Amlux. Vybranými modely je Toyota Sera z roku 1992 a Corolla Axio. Vzhled prvně zmiňovaného vozu je ve stylu hlavní hrdinky Neptune (resp. CPU Purple Heart), zatímco na Corollu se vměstnaly všechny hlavní postavy série. Vedle anime propagují obě itashy rovněž hru Hyperdimension Idol Neptunia PP. Stejně jako v případě Love Live! mají zájemci možnost si tyto vozy vyzkoušet na ulici, přičemž poplatek za hodinovou projíždku zůstává symbolických 1 000 jenů. Změnila se pouze lokace, kdy Ikebukuro vystřídala Akihabara.

Přestože se Choujigen Game Neptune The Animation teprve začne vysílat, je již nyní možné si předobjednat všech sedm volume DVD a Blu-ray disků tohoto anime (vycházet budou samozřejmě postupně). Zájemci jsou v tomto případě lákáni zejména na bohaté bonusy v podobě různého ilustrovaného obsahu, brožurky k univerzu, či několika CD s OST, character songy a drama adaptací. Kdo si objedná kompletní set těchto DVD/BD, ten navíc získá exkluzivní podložku pod myš.

Ne každá propagace ale vyjde podle představ. Minulou sobotu se v Cinema Sunshine (Ikebukuro) konal event, na němž byly promítány první dvě epizody Choujigen Game Neptune The Animation. Akce se účastnilo též několik hostů z řad tvůrčího štábu, mezi nimi i seiyuu Tanaka Rie, Imai Asami a Satou Rina. Zhruba ve své polovině byl však event přerušen násilně se chovajícím mužem s nožem v ruce, jenž vyběhl na pódium a řval, že Tanaka Rie je zločinec. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo a výtržník byl záhy zatčen, nicméně Tanaka Rie při útěku od potenciálního nebezpečí upadla a utrpěla několik menších zranění plus lehké psychické trauma. Její agentura už vydala prohlášení, že seiyuu je po zdravotní stránce v pořádku, což Rie potvrdila na svém Twitteru, kde fanouškům a kolegům poděkovala za jejich obrovskou podporu. Zároveň však s lítostí oznámila, že si od tweetování nyní dá na neurčitou dobu pauzu, což nasvědčuje spíše tomu, že úplně všechno až tak v pořádku není.