Prisma Illya řádí v druhém traileru

Jelikož letní sezóna se již kvapem blíží, oficiální stránky série Fate/Kaleid Liner Prisma Illya zveřejnily již druhý trailer na nadcházející anime. Ovšem zatímco první trailer se snažil klamat tělem a prezentoval sérii spíše v tom poklidném duchu, nový trailer se s ničím nemaže a předvádí mahou shoujo akci se vší parádou. Poprvé si tak lze udělat celkem jasnou představu o tom, co od série čekat. Poprvé je taktéž v traileru slyšet song od ChouCho, který se bude pyšnit názvem „Starlog“ a sérii poslouží jako úvodní píseň. Tou závěrečnou se pak stane song „Prism Sympathy“, který bude zároveň prvním singlem nové sestavy dívčí skupiny StylipS.

Oficiální stránky dále také odhalily návrhy čtyř hlavních dívčích postav série a dvou magických hůlek, které nejenom že budou jednotlivým děvčatům propůjčovat magické síly, ale také budou velice výřečné, jak lze vidět v traileru (znalejší fanoušci Type-Moonu v jejich charakterech rychle rozpoznají dvě jiné postavy z další známé série této společnosti). Všechny jednotlivé návrhy si můžete prohlédnout dole v galerii. Dosud známé obsazení pak doplní Katou Emiri, Satou Satomi, Itou Kanae a Ise Mariya v rolích čtyř Illyiných spolužaček a také klasičtí představitelé ostatních postav známých z předchozích Type-Moonských anime sérií.

Poněkud netradičně pak bylo dopředu odhaleno, že série posléze vyjde na celkem pěti BD/DVD discích, kdy na každém disku bude po dvou dílech. Jestli to znamená, že se počet dílů série zastaví na pouhých 10 dílech, není jasné, ale s ohledem na krátkost úvodní části mangy, ze které by anime mělo vycházet (pouhých 13 kapitol), není tato možnost úplně vyloučená. Potenciální krátkost série by tak mohly vykompenzovat alespoň bonusové mini-epizody, které budou na jednotlivých BD/DVD přítomny. A také chystané OVA, jež je naplánováno na leden společně se čtvrtým svazkem aktuální „3rei!!“ části původní mangy.

Ohledně samotných BD/DVD pak bylo potvrzeno, že k těm prvním bude přibaleno také drama CD s Illyou a jejími rodiči, 100stránková brožurka s ilustrací od autora původní mangy Hiroyamy Hiroshiho a exkluzivní kartička třídy Archer (podle oficiálních stránek). První epizoda by pak navíc měla být na discích přítomna v plné verzi včetně scén, které nebude obsahovat její TV verze. Celý komplet, jenž si můžete prohlédnout zde, by měl vyjít na 7 980 jenů (zhruba 1 596 Kč) a být k dostání od 27. září.

Série si pak svou premiéru odbude skrze streamovací sever Niconico 6. července a televizní vysílání posléze započne 12. července. Nový trailer si můžete pustit níže.