Oznámeno anime Walkure Romanze

V srpnovém vydání časopisu Tech Giant společnosti Enterbrain bylo oznámeno, že se chystá anime adaptace vizuální novely pro dospělé Walkure Romanze od společnosti Riccota. První vizuální novela této společnosti, Princess Lover!, již získala svoji anime a hentai OVA adaptaci. Samotná hra Walkure Romanze vyšla v říjnu 2011 a kromě nově ohlášeného anime se stala předlohou i pro mangu.

Hlavní postavou příběhu je Mizuno Takahiro, student, který navštěvuje školu, kde se často soutěží v rytířských kláních. Takahiro byl dříve jezdcem, ale nyní je kvůli zranění už pouhým poradcem. Jeho kamarádka Mio, která nikdy neseděla na koni, se má zúčastnit turnaje na konci školního roku a Takahiro se rozhodne, že jí pomůže.

Animaci bude vytvářet studio 8bit (anime série IS: Infinite Stratos), režie se ujal Yamamoto Yuusuke (NHK ni Youkoso!, B Gata H Kei) a scénář pak má na starosti Fudeyasu Kazuyuki (Hajime no Ippo: The Fighting – New Challenger, Kampfer). O převedení postav z VN do anime se postaral designér postav Katsura Kenichirou (OVA série k anime To Heart 2, Macross 7). Anime by se mělo objevit na televizních obrazovkách v říjnu tohoto roku.

UPDATE: Bylo vydáno nové promo.