Deep Sea Girl Miku

Známý výrobce figurek Good Smile Company zveřejnil svůj nejnovější přírustek, jímž je nejznámější Vocaloid 01, Hatsune Miku. Jako inspirace pro její ztvárnění posloužila písnička Shinkai Shoujo od Yuuyu-P, která si na japonském Nico Nico Douga vysloužila již přes jeden milion zhlédnutí.

Miku se usadila na dně moře, kde svojí přítomností poctila a ozdobila korálový útes. Úsměv na tváři, černé šaty, které krásně kontrastují s její pletí, ruce v rozkošném gestu a pokrčená levá nožka tvoří kombinaci, již se dá jen stěží odolat. Jak s šaty, tak s detailně propracovanými vlasy si tvůrci figurky vskutku vyhráli. U obou zdařile navozují pocit, jako by se opravdu nacházely pod hladinou moře. Scenérie s Miku je usazena na oválném podstavci, jenž hraje několika odstíny modré barvy.

Figurce v měřítku 1/8 (16 cm) se nedá upřít, že se po umělecké stránce velmi vydařila a před jejími fanoušky, tak stojí volba, zdali podlehnou jejímu kouzlu a rozhodnou se zařadit ji do své sbírky. Miku přijde v předobjednávkách na AmiAmi na 11 800 jenů (2 324 Kč) a na trh zavítá na konci prosince.

zdroje:   GSC,  MFC