Deadman Wonderland končí

Letošní sérii konců rozšíří další titul. Akční survival manga autorů Kataoky Jinsei a Kondou Kazumy Deadman Wonderland se dočká svého konce již v zářijovém čísle časopisu Monthly Shounen Ace. Bylo tak potvrzeno v aktuálním srpnovém čísle, které nedávno vyšlo. Příběh tak vyvrcholí ani ne po půl roce od návratu na stránky časopisu, kde se manga objevila po téměř roční pauze způsobené těhotenstvím Kataoky.

Deadman Wonderland začal v časopise Shounen Ace vycházet od roku 2007 a doposud vydal na 12 svazků. V roce 2011 se dočkal i dvanáctidílné animované série od studia Manglobe, která však adaptovala pouze první třetinu mangy. Jedno bonusové OVA pak bylo ještě přibaleno u 11. svazku. Manga jako taková se točí kolem chlapce Igarashi Ganty (na obrázku novinky), který je křivě obviněn z masové vraždy svých spolužáků a odsouzen k pobytu ve vězení v podobě smrtícího zábavního parku. Tam se také po dlouhé době setká se svou podivnou kamarádkou z dětství (rovněž na obrázku novinky). V příběhu, který připomíná šťavnatý mix titulů jako Mirai Nikki a Elfen Lied, není nouze o akci, šílená a násilná úmrtí postav, ale i nečekané zvraty.

Zářijové číslo Monthly Shounen Ace, ve kterém bude finální kapitola obsažena, vyjde 26. července. Závěrečný 13. svazek mangy je pak také plánován na léto.

zdroj:   ANN