Navrhněte podobu nové Sněžné Miku

V článku o Nendoroidovi Sněžné Miku pro rok 2013 jste se mohli dočíst o tom, že jeho vzhled byl vybrán v soutěži, do které měl možnost zaslat svůj grafický návrh prakticky kdokoliv. Vítězná podoba Hatsune Miku v jahodově bílém zimním kimonu se setkala s ještě větším ohlasem, než tomu bylo u předchozích verzí. A proto asi není žádným překvapením, že se Good Smile Company a piapro rozhodli u verze Yuki Miku na příští rok tuto designovou soutěž zopakovat.

Jak informovala Mikatan na svém blogu, letošní soutěž se skládá ze dvou oddělených částí. Ta první se týká postavy samotné Miku, zatímco druhá jejího domácího mazlíčka. Téma pro Snow Miku 2014 je mahou shoujo a soutěžící by tak neměli u svého návrhu zapomenout na kouzelnou hůlku. Určitá pravidla jsou dána i pro oblečení tohoto Nendoroida. To by mělo být v mahou shoujo stylu a zároveň zpodobňovat sníh a zimu na ostrově Hokkaidó. I tato Sněžná Miku se totiž ukáže na tradičním zimním festivalu ve městě Sapporo a na dalších místech nejsevernějšího japonského ostrova. Stejně tak její mazlíček by měl být některým z typických zástupců fauny Hokkaidó.

Soutěžní návrhy se zasílají přes web piapro, který je však pouze v japonštině (stejně jako podrobnosti k soutěži a její úplná pravidla). Uzávěrka soutěže je 13. května. Ze všech zaslaných návrhů budou vybrány ty nejzajímavější, přičemž o konečném vítězi se rozhodne v online hlasování. Na již přihlášené designy se můžete mrknout zde.

Soutěž se sice týká v první řadě „pouze“ vzhledu nendoroidí figurky, nicméně vítězná podoba nové Sněžné Miku bude mít samozřejmě dopad mnohem větší. Stejně jako její čtyři předchůdkyně se dozajista objeví na nespočetném množství oficiálních i neoficiálních ilustrací, ve videích nebo v podobě dalších figurek a jiného otaku zboží.

EDIT: Dvakrát devět finalistů (Miku/domácí mazlíček) bylo vybráno, konečné hlasování proběhlo a o podobě Snow Miku pro rok 2014 tak bylo rozhodnuto: