Exkluzivní figurka Rei z Evangelionu

Společnost Vertex nám představuje figurku Ayanami Rei z dnes již kultovního anime Neon Genesis Evangelion. Rei působí v organizaci NERV coby pilotka prototypu bojového stroje EVA. S pomocí ostatních pilotů a celé organizace bojuje za přežití lidstva, které balancuje na pokraji vyhubení kvůli útokům tajemných Andělů. Kontroverzně zakončená série z roku 1995 se dočkala několika filmových pokračování. Posledním z nich je Evangelion Q, který měl v japonských kinech premiéru vloni v listopadu.

Vertex si dal pravděpodobně za cíl nabídnout fanouškům série něco exkluzivnějšího, než bývá obyčejně u figurek zvykem. Díky tomu tu máme Rei i s celým vstupním modulem EVY 00, a to v měřítku 1/6. Právě to činí modul dosti rozměrným, jelikož na délku dosahuje celých 80 cm. Kromě velikosti si modul jistě zaslouží pozornost i pro své detailní zpracování (přesvědčit se můžete v galerii). Rei v něm však není napevno usazená a pro vystavení jí samotné pak slouží průhledný podstavec. Nejedná se však o první takto pojatou EVA figurku od Vertexu. Na konci minulého roku totiž vydali další z protagonistek anime, Soryuu Asuku Langley, s vlastním modulem 02 v naprosto stejném měřítku.

Rei si již můžete předobjednat, její vydání je naplánováno na konec letních prázdnin. V srpnu či v září se tak již můžete s figurkou shledat. Co však případné fanoušky Rei jistě nepotěší, je její cena. Na AmiAmi je k dispozici za celých 33 010 jenů (6 515 Kč). Pokud přičteme poštovné a DPH (v tomto případě zřejmě i clo), rychle se dostaneme na cca 9000 Kč.

zdroj:   MFC