Dvě krátké upoutávky na Prisma Illyu

O chystané adaptaci komediální spin-off mangy Fate/Kaleid Liner Prisma Illya, která vychází z populární „Fate“ série studia Type-Moon, jsme vás poprvé informovali už před rokem. Vydavatelství Kadokawa Shoten nyní začalo skrze youtube streamovat první dva krátké teasery na nadcházející anime.

Jak už bylo dříve potvrzeno, režie chystané série se ujme Oonuma Shin (Ef – a Tale of Memories., Kokoro Connect) a o animaci se postará studio Silver Link (Baka to Test to Shoukanjuu, Tasogare Otome x Amnesia). Nyní však bylo odhaleno také hlasové obsazení. To bude identické s dříve vydanými CD dramaty a v hlavních rolích se tak můžete těšit na původní představitele populárních postav a taktéž i na pár nováčků. Konkrétněji:

Postava Seiyuu
Illyasviel von Einzbern Kadowaki Mai
Toosaka Rin Ueda Kana
Luviagelita Edelfelt Itou Shizuka
Miyu Edelfelt Nazuka Kaori
Magical Ruby Takano Naoko
Magical Sapphire Matsuki Miyu

Co se příběhu původní mangy týče, hlavní role se zde ujímá bělovlasá loli Illyasviel von Einzbern a příběh je zasazen do alternativního světa Fate/stay night série, kde války o Svatý grál neexistují, Illya žije normální život školačky, která nemá o magii ani tušení a která bydlí se svým starším bratrem Shirouem a dvěma opatrovnicemi. V tomto světě Illya o magii pouze sní, miluje anime s magickými dívkami a touží se stát jednou z nich. Toto přání se jí splní v momentě, kdy jí kuriózním způsobem zkříží cestu nezbedný kaleidostick jménem Magical Ruby, který uprchl své původní majitelce, kouzelnici Toosace Rin. Illya je tak následně vtažena do světa, o kterém vždy snila, ale ve kterém nic neprobíhá tak hladce, jak si představovala.

Samotná manga silně parodizuje klasická klišé mahou shoujo žánru, ke kterým přidává řádnou dávku akce, fanservisu a nejrůznější podívané pro fanoušky Type-Moonu, to celé opředené zajímavým příběhem, který ve vhodných momentech neváhá zahrát i na vážnější notu. Není tak divu, že se dočkala dvou přímých pokračování s podtituly 2wei! a 3rei!!. Jestli však chystaná anime série zadaptuje i tato pokračování, zatím není jisté. Oba teasery si můžete pustit níže.