Veselé Vánoce s Hatsune Miku

Spolupráci známého kombini řetězce FamilyMart s neméně známým výrobcem figurek Good Smile Company a virtuálním idolem Hatsune Miku jsme tu už jednou měli. Spolupráce to byla zřejmě úspěšná, neboť na letošní Vánoce si ji všechny tři zúčastněné subjekty zopakovaly.

Vánoce nejsou v Japonsku oficiálními svátky a nesou se tak v ryze komerčním duchu. Vedle štědrovečerní večeře v KFC je pro většinu Japonců hlavním vánočním zvykem pojídání vánočního dortu. A s jedním speciálním druhem takového dortíku přišel letos FamilyMart a GSC.

Jedná se o čokoládový dort ve tvaru klavíru plněný čokoládovým a malinovým krémem. I klávesy tohoto klavíru jsou z čokolády. Již vzhled krabice, v níž je dezert bezpečně uložen, dává tušit určité spojení s Hatsune Miku. Kromě dortu samotného a vánoční ozdoby na jeho vršku obsahuje toto balení ještě menší krabici, která skrývá malého Miku Nendoroida v andělíčkovském stylu. I toho je možno použít coby ozdobu dortíku, nicméně je jasné, že na něm příliš dlouho nepobude. Figurka je klasický Petite Nendoroid (jeho velikost můžete srovnat s klasickým Nendoroidem na posledním snímku v galerii).

Balení s dortem a figurkou stálo pro Miku symbolických 3 900 jenů (přibližně 870 korun) a objednat ho bylo možné v kterémkoliv obchodě FamilyMart do 26. listopadu. Zákazníci si jej mohli vyzvednout 24. prosince.