Sword Art Online pro PlayStation Portable

Po herní adaptaci Accel World se zpracování do PSP hry dočká rovněž druhé anime podle light novely z pera Kawahary Rekiho, tedy Sword Art Online. Hra ponese název Sword Art Online: Infinity Moment a předem musím zklamat všechny, kteří se snad těší na MMORPG, jak jej můžeme znát z novely či anime. Půjde totiž o obyčejné RPG s tahovým systémem soubojů. Hráč bude ovládat pouze postavu Kirita, přičemž ostatní postavy (Asuna, Silica, Lisbet atd.) bude možno přibírat do party. Samozřejmě se nezapomnělo ani na bohatou nabídku schopností a zbraní.

Příběh hry nevychází z předlohy a je zasazen do chvíle, kdy se Aincrad stane obětí systémové chyby, jež napadne 75 úrovní tohoto obřího dungeonu. V důsledku toho se vysokoúrovňoví bossové začnou objevovat ve špatných patrech. Navíc hrozí rozšíření této chyby i do zbývajících 25 úrovní.

Sword Art Online: Infinity Moment vyvíjejí ve společnosti Namco Bandai. To samo o sobě již předesílá, že hra se nedočká oficiálního překladu do angličtiny ani prodeje mimo Japonsko. Datum vydání jest zatím neznámé.

http://youtu.be/393vWcspnos