Top 10 letních anime podle vás

Totální drcení soupeřů. Tak nějak by se dala zhodnotit anketa o nejlepší vycházející anime léta 2012. Vítěz ankety začal být znám hned po jejím odstartování a celkovým počtem hlasů i jejich procentuálním poměrem daleko překonal všechna ostatní výherní anime, která jsme tu za rok s touto anketou zmapovali. Souboj se nakonec nekonal ani o místo druhé, takže v průběhu ankety se anime střídala pouze na třetím místě. Jelikož při minulém vyhlašování vznikly nejasnosti ohledně smyslu této ankety, pro jistotu dodávám, že se díky ní snažíme určit anime, které během svého vysílání má největší schopnost zaujmout oko divákovo.

Výhercem se tedy nakonec s velikánským přehledem stalo Sword Art Online a je vidět, že animační studio A-1 Pictures nešláplo vedle s adaptováním již dříve velice oblíbené novely. Druhé místo poté obsadilo Oda Nobuna no Yabou, které, ač je zvláštně fungujícím mixem harémovky a historie období válčících států, může člověka docela zajímavě poučit o historii Japonska. Třetí místo si ke konci urvalo Dakara Boku wa, H ga Dekinai, které jako by z oka vypadlo vítězovi zimní sezóny High School DxD. Mohl bych se zde rozepsat, jak moc mě tato adaptace osobně zklamala, ale je vidět, že svou cílovou skupinu zaujala i tak. Pohled na první tři místa je jistě zajímavý i z důvodu, že všechna tři anime adaptují light novely. Nejlepší anime adaptující mangu skončilo s bramborovou medailí.

Na závěr bude klasicky následovat srovnání s podobným žebříčkem sestavených u našich japonských kolegů na serveru Biglobe. Snad více než kdy jindy je zde patrný jasný rozdíl v obou anketách. Jako nejlepší anime na Biglobe bylo zvoleno pokračování Yuru Yuri, které u nás obsadilo až sedmou příčku. Na druhé pozici následovalo naše první Sword Art Online a třetí si vybojovala komedie Joshiraku, jež u nás v žebříčku obsadila až třináctou pozici. Naopak naše druhá Nobuna obsadila v japonském žebříčku devátou příčku a třetí Dakara Boku wa až pozici dvacátou.

zdroj:   Biglobe