První upoutávka na Sasami-san at Ganbaranai a druhou řadu Haganai

Animační studio Shaft nelení, o čemž jste se mohli letos v létě přesvědčit ve formě Prism Nany a chystaných Madoka Magica filmů. Na letošním letním Comiketu také oznámilo, že se chystá adaptovat novelu Sasami-san at Ganbaranai autora Akiry, jejíž anime adaptace byla slíbena již loni v prosinci. Na festivalu japonské televizní stanice TBS (TBS Anime Festa 2012) dále představilo seiyuu účastnící se na projektu a nedlouho poté vydalo první krátkou upoutávku, jež je zatím bez ukázky animace. Režie se v případě Shaftu klasicky ujme Shinbou Akiyuki, který ostatně pracoval na většině děl Shaftu v poslední době, a přepsání novely do scénáře dostane za úkol Takayama Katsuhiko, jenž se účastnil například na tvorbě Ef – a Tale of Memories a Melodies.

Light novela sleduje život hikikomori jménem Sasami (Asumi Kana), která jako každý správný hiki je zavřená celý den doma a pomalu se ani nepřevléká. Starat se tak o ni musí její bratr Kamiomi (Ootsuka Houchuu), kterého Sasami sleduje v jeho běžném životě pomocí skryté kamery. Má tak možnost sledovat bratrovy příhody se třemi sestrami – Tsurugi (Saitou Chiwa), Kagami (Hanazawa Kana) a Tamou (Nonaka Ai).

Na TBS Anime Festa 2012 se také představil nový trailer k druhé řadě Boku wa Tomodachi ga Sukunai, který je celý animován. Informace ohledně tvůrců však zatím stále nebyly oznámeny. Obou anime, jak Boku wa Tomodachi ga Sukunai, tak Sasami-san at Ganbaranai, se dočkáme v zimní sezóně příštího roku, tedy přesněji v lednu.

zdroje:   ANN 1,  ANN 2,  AniDB