Pořidte si Rewrite itashu

Na japonském aukčním serveru spadajícím pod portál Yahoo! se sem tam objeví dražba určená spíše pro ty movitější otaku. Měli jsme tu již dvě K-On kytary s podpisy seiyuu a třikrát nejlevnější nebyla ani podložka pod myš To Love-Ru: Darkness. Nyní si na své přijdou milovníci itashí neboli aut vytuněných v otaku stylu. Konkrétně se jedná o malou dodávku vyzdobenou podle vizuální novely Rewrite Harvest festa, která jest spin-offem k původní novele Rewrite známého studia Key a která se svého vydání dočkala loni v létě.

Dodávka svého času sloužila coby oficiálních vozidlo při roadshow Rewrite Hf. Projezdila u této příležitosti jedenáct japonských regionů a převážela brožurky, plakáty a pohlednice, které členové vývojářského týmu na promo akcích rozdávali. Mnoho technických údajů o vozidle zveřejněno zatím nebylo, nicméně podle našich čtenářů se jedná o Daihatsu Hijet Van, konkrétně model z roku 2005, jehož vzhled byl upraven podle Volkswagenu T2. Karosérie i interiér vozu jsou kompletně přebudovány ve stylu zmíněné vizuální novely, znak VW nahradilo logo studia Key a pod sedadly se skrývá elektromotor.

Aukce odstartuje 3. září kolem jedenácté hodiny dopoledne japonského času a poběží do 17. září. Očekává se, že konečná cena by se mohla vyšplhat až k jednomu milionu jenů (cca 250 000 Kč). Případné tuzemské zájemce by mohla poněkud odradit skutečnost, že s odprodejem dodávky se počítá pouze pro území Japonska.