Oznámena dvě nová anime podle novel

Na reklamním letáku nakladatelství Gagaga Bunko bylo oznámeno, že light novely Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru (Má romantická komedie je tak špatná, jak jsem čekal) od autora Watariho Watara a GJ-bu Chuutou-bu (Kroužek „Dobrá práce“ – oddíl nižší střední) od Arakiho Shina dostanou již brzy své anime adaptace. První jmenované novele vyšly již čtyři knížky a svým dějem je velice podobná známé a úspěšné novele Boku wa Tomodachi ga Sukunai. Hlavním hrdinou je Hikigaya Hachiman, který si zrovna nelibuje ve společnosti druhých, a proto nemá žádné kamarády. Aby tento svůj antisociální přístup změnil, je učitelem přinucen se připojit k jistému školnímu kroužku, kde si časem samozřejmě získá mnoho přátel.

Anime adaptace GJ-bu Chuutou-bu zapadne do kategorie dějově nenáročných kousků a způsob podání komedie bude značně podobný tomu, který vídáme u adaptací 4-kom. Originální novela je totiž podávána stylem třiceti šesti krátkých komických minipříběhů, jež jsou dlouhé čtyři stránky. Její příběh navazuje na dřívější dílo autora, které se jmenovalo pouze „GJ-bu“, a pojednává o jednom malém školním kroužku. Ten si hlavní protagonistka založila po vzoru svého bratra a následně do něj nabrala další dvě dívky. Druhá knížka novely by měla vyjít tento měsíc, takže se nedá říci, že by chystaná anime adaptace měla dostatečné množství předlohy.

Jako vždy zatím nebyly ohlášeny další informace, takže anime pravděpodobně vyjdou až příští rok. Video umístěné zde je upoutávkou na čtvrtou novelu Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru.

zdroje:   ANN,  ANN,  The Akiba