Manga To Love-Ru Darkness je vhodná pro děti

S tímto velice fascinujícím rozhodnutím přišla komise pro zdravý vývoj mládeže na tokijské radnici, jež byla zřízena díky velice proslulé vyhlášce tokijského starosty Ishihary Shintara, která si pozornost získala i na našem portálu. Původní obavy, že se bude jednat o kompletní ban hentai tvorby, se ukázaly býti mylné, a tak ve výsledku vyhláška působí pouze na ty mangy, jejichž prodej není nijak věkově omezen, avšak vyskytuje se v nich velké množství nahoty a dalších perverzností. Dílo se tak po „rozsudku“ musí prodávat pouze pod nálepkou 18+, což ji ve výsledku vystrnadí z časopisu, ve kterém vychází, a to vede k jejímu ukončení.

Případ mangy To Love-Ru Darkness se začal řešit po udání od rodiče, který ji objevil v pokoji svého syna. Při jejím prolistování rodič zjistil, že se v ní postavy neobjevují nahaté pouze od pasu nahoru, ale i dolů. Komise tuto skutečnost také potvrdila, avšak dále uvedla, že se stále pohybuje v současně nastavených parametrech vyhlášky a její distribuce tak nebude věkově omezena. S podobným pozitivním závěrem nedávno dopadla i anime adaptace vizuální novely Yosuga no Sora, která byla probírána z důvodu incestu.

Ve výsledku to tedy vypadá, že před dvěma lety proběhlo na internetu mnoho povyku pro nic. Počet mang, které tato vyhláška zasáhla, totiž nedosahuje nikterak vysokých čísel a většinou se jedná spíše o méně známé kousky. Tou nejznámější je pravděpodobně Aki Sora autorky Itosugi Masahiry, která byť s nahotou také nešetřila, nakonec doplatila na incest.