3 000 prodaných necomimi během dvou hodin

Je tomu bez pěti dnů přesně rok, co jsem sepsal článek o speciálních nekomimi, jejichž ouška se pohybují na základě mozkových vln nositele. Dle ohlasů po nich mnozí z vás okamžitě zatoužili. V té době se však jednalo o čerstvě představený projekt, který ještě vyžadoval další vývoj a testování. To už je nyní passé a společnost Neurowear uvedla na trh finální produkt.

Necomimi, jak zní oficiální název těchto oušek, jsou prozatím dostupná pouze v Japonsku a vůbec poprvé je měli možnost zakoupit návštěvníci festivalu Nico Nico Cho-Kaigi, o kterém jsem vás zběžně informoval v souvislosti s jiným článkem. Lidé z Neurowear měli na tuto dvoudenní akci připraveno 5 000 kusů necomimi, nicméně po jejich bleskovém vyprodání (až 3 000 kusů za dvě hodiny) museli na místo urychleně dopravit další zásobu. Ouška byla na Nico Nico Cho-Kaigi k dostání za speciální cenu 7 900 jenů (cca 1 900 korun); v běžném prodeji budou stát 8 980 jenů (2 162 Kč k 6. 5. 2012). A na necomimi se pomalu mohou začit těšit i všichni „přespolní“ zájemci. Neurowear na svém webu totiž oznámili, že již připravují jejich dodávání v celosvětovém měřítku.

Na závěr tady máme ze zmíněného eventu pár fotek souvisejících s necomimi. Jak sami vidíte, tak někteří návštěvníci, cosplayeři a dokonce i uvaděči akcí neváhali a svoji novou hračku si hned vyzkoušeli v praxi. A co vy? Pořídíte si je též?

zdroje:   ANN,  Neurowear