Enako v obležení osackých otaku

V osacké čtvrti Nipponbashi, která by se dala označit za menší verzi tokijské Akihabary, se v úterý konal letošní ročník cosplay akce Nipponbashi Street Festa. Cosplayerky a cosplayeři zde ve velkém pózují přímo na ulicích a tato akce se již tradičně těší velké oblibě i návštěvnosti. K vidění byla také populární cosplayerka Enako (můžete si ji pamatovat z Odinova cosplay reportu z C80), tentokráte jako Fate Testarossa.

Přestože Enako je na nadměrný zájem o svoji osobu a davy otaku zvyklá z Comiketu a dalších větších akcí, tak na Nipponbashi Street Festa 2012 bylo něco evidentně špatně. Už ze samotných fotek je znát (viz galerie), že Enako se pózování zde příliš nezamlouvá a její ojedinělé úsměvy jsou více či méně nucené. To po návratu ostatně potvrdila na svém Twitteru. Tento ročník Nipponbashi Street Festa byl podle ní z hlediska chování návštěvníků nejhorší akcí, jaké se kdy zúčastnila. Na jednu stranu si tento event chtěla užít, na straně druhé se ale cítila natolik nepříjemně, že chtěla co nejdříve vypadnout. Nelíbilo se jí především to, jak na ni někteří lidé v tlačenici sahali a fotili ji na „divných“ místech.

Kolegové z 2chanu samozřejmě nelenili a vyřkli svoje verdikty. Na vině jsou podle nich otaku v Osace, Osaka jako taková, samotná Enako, popřípadě ještě Číňané a Korejci.