Další Type-Moon spin-off manga se dočká adaptace

Časopis COMPTIQ od vydavatelství Kadokawa Shoten tuto sobotu na svých stránkách potvrdil, že úspěšná spin-off manga Fate/Kaleid Liner Prisma Illya od autora Hiroshiho Hiroyamy se dočká anime adaptace. Po Takenashině Take Moon, ze které vznikla úspěšná komediální série Carnival Phantasm, se tak jedná o druhou spin-off mangu z Type-Moon světa, která se dočká adaptace.

Hlavní roli v této manze dostává oblíbená loli Illyasviel von Einzbern a její příběh je zasazen do alternativního světa Fate/stay night série. Tady Illya se Shirouem žijí normální studentský život jako bratr se sestrou, válka o svatý grál neexistuje a Illya nemá o magii ani potuchy. To však jen do té doby, než se jí jednoho dne do cesty připlete magický Kaleidostick, který zdrhnul své paní Rin Toosace, a udělá z ní magickou dívku.

Původní manga se dočkala celkem dvou svazků, které následovalo zatím čtyřsvazkové pokračování Fate/Kaleid Liner Prisma Illya 2wei!, jehož pátý a poslední svazek by měl vyjít 26. března. O samotné adaptaci však zatím nic bližšího prozrazeno nebylo.

zdroj:   ANN