Another bude pokračovat

Autor Yukito Ayatsuji včera na svém Twitteru postupně oznámil, že plánuje napsat další dvě knihy ke svému úspěšnému titulu Another. První z nich s prozatímním názvem „Another~episode S“ by měla být spin-offem a druhá s pracovním názvem „Another 2“ pak přímým pokračováním původního díla.

Another původně vycházel na pokračování v japonském literárním časopise Yasai Jidai od známého vydavatelství Kadokawa Shoten. V roce 2009 vyšel v podobě klasické zhruba 677stránkové knihy a v roce 2011 pak vyšel dotisk ve formě dvou menších knih. Dočkal se adaptací v podobě mangy, momentálně běžícího anime a chystaného hraného filmu, který by se měl v japonských kinech objevit v létě. Již zítra se pak chystá do prodeje i dvoudílná light novel verze doplněná o ilustrace od Noizi Itou, která navrhla vzhled postav i pro anime seriál a v neposlední řadě proslula ilustracemi dalších velmi úspěšných light novel, jako jsou Shakugan no Shana nebo The Melancholy of Haruhi Suzumiya. Itouininu titulní kresbu pro obě nové light novely pak můžete vidět na obrázku ke článku.

Samotný anime seriál se zatím těší docela pozitivním reakcím, byť je mnohými svým stylem přirovnáván k filmovým sériím jako Nezvratný osud nebo klasice Přichází Satan!. Nebylo by tak divu, kdyby se posléze dočkal pokračování i on.

zdroj:   ANN