Comiket 81 – cosplay

29.-31. prosince se v Tokiu, na obvyklém místě, konal 81. Comic Market. Pokud nemáte sebemenší ponětí, o co se jedná, doporučuji vám přečíst si tento článek, ze kterého si můžete udělat hrubý obrázek o tomto největším otaku eventu na světě. Tentokrát vám bohužel nikdo z redakce nepodá osobní reportáž z místa konání, ale i přesto vás nemůžeme o zprávu o této velkolepé akci ochudit. Letošní zimní Comiket navštivilo za všechny tři dny celkem cca 500 tisíc lidí, což je o 20 000 méně než před rokem na zimním Comiketu 79 a o 40 000 méně než letos v létě na Comiketu 80. Rozhodně ale neubylo lidí, kteří čekají před Tokyo Big Sight, kde se Comiket koná, přes noc, což je oficiálně zakázané, mnohými lidmi opovrhované, ale podle všeho organizátory tolerované. I přesto se ovšem některým z nich nepodařilo ukořistit, co chtěli (zboží z Nanoha stánku), natož pak statečným mužům a ženám, již si vybojovali místo v prvním vlaku.

Na Comiketu samozřejmě nechyběli ani cosplayerky a cosplayeři, na které jako by teploty kolem sedmi stupňů Celsia neměly žádný vliv. Pomyslnou vítězkou je pro mě cosplayerka Enako se svým cosplayem Manaky z Love Plus z prvního dne, který můžete vidět na titulním obrázku napravo. Mimochodem, pomyslnou vítězkou redakce Konaty z Comiketu 80 se také stala Enako, s cosplayem Patchouli Knowledge z Touhou. Tahle sedmnáctiletá dívka si rozhodně zaslouží vaši pozornost. Navíc o ní od nás určitě zase někdy uslyšíte ^^

Další fotky si můžete prohlédnout v odkazovaných galeriích. Jelikož se jedná zejména o výběr fotek nahraných na 2ch, připravte se na spoustu duplikátů.

Nyuu Soku Quality – 1
Nyuu Soku Quality – 2
Nyuu Soku Quality – 3
KariMofu – 1
KariMofu – 2
KariMofu – 3
0taku – 1
0taku – 2
0taku – 3
0taku – Sugita Tomokazu
0taku – 12-letá cosplayerka